Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Elk jaar worden er meer e-auto’s verkocht dan het jaar ervoor. Het aanbod elektrische automodellen groeit explosief waaronder ook het aantal betaalbare modellen. Zo valt er echt iets te kiezen. De nieuwprijs van e-auto’s daalt snel en er komen meer tweedehands-modellen. Dat maakt het voor veel mensen makkelijker om elektrisch te gaan rijden. Binnenkort is elektrisch rijden behalve schoner, comfortabeler en goedkoper óók voor iedereen!
Elektrisch rijden heeft de toekomst
Wilt u elektrisch gaan rijden? Dan profiteert u van vrijstelling van motorrijtuigenbelasting en een lagere fiscale bijtelling. Met deze maatregelen stimuleert de overheid het elektrisch rijden, want hiermee zorgen we voor gezonde lucht en een beter klimaat. In het klimaatakkoord is al vastgelegd dat vanaf 2030 elke nieuw verkochte auto in Nederland elektrisch is. De inzet is dat elektrisch rijden de norm wordt. Meerdere gemeenten willen benzine- en dieselauto’s in 2030 al uit de binnensteden weren. Wilt u daar niet op wachten en nú al bijdragen aan gezonde lucht voor ons allemaal? Stap nu al over!
MRA-Elektrisch helpt e-rijders op weg
MRA-Elektrisch zorgt dat u als e-rijder in de regio Noordwest (Noord-Holland, Flevoland en Utrecht) zorgeloos op weg kunt. Namens gemeenten in regio Noordwest realiseert projectbureau MRA-E het netwerk van openbare laadpunten. Betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en met aantrekkelijke tarieven. Bij deze laadpunten laadt u bovendien altijd met groene stroom. Wilt u voor uw e-auto een laadpunt in uw buurt?
Klik op ‘Verzoek publieke laadpaal in uw buurt’ en doe direct een aanvraag voor een nieuwe laadpaal.
Staat uw gemeente niet in de lijst? Dan is deze (nog) niet bij MRA-Elektrisch aangesloten en kunt u navraag doen bij uw eigen gemeente.
Bij Vragen & antwoorden leest u meer over publiek laden en het verzoek tot het plaatsen van een laadpaal. Kijk ook onder Waar en hoe kan ik laden voor handige apps. Bij een flink aantal laadpunten experimenteert MRA-E met slim laden. Zonder dat u er iets van merkt, laadt u dan vooral als er veel zonne- en windenergie wordt opgewekt en de stroomtarieven laag zijn. Zo benutten we de pieken in het groene stroomaanbod beter en versterken we de stabiliteit van ons elektriciteitsnetwerk. Dat maakt de toekomst nóg zonniger. De bedoeling is dat u als e-rijder in de toekomst profiteert van lagere laadtarieven.
Thuis laden
Als u zelf over een oprit beschikt, heeft u de mogelijkheid om zelf een laadpaal aan te leggen. U kunt dan geen verzoek voor een nieuwe laadpaal op straat indienen of de gemeente wijst uw verzoek af. Maar hoe organiseer je een privé laadpunt bij je thuis? Om u op weg te helpen, vindt u hier meer informatie over thuis laden. Hier hoort ook een keuzehulp bij.
Binnen het project MRA-Elektrisch werken overheden in Flevoland, Noord-Holland en Utrecht samen om elektrisch vervoer te stimuleren en een netwerk van publieke oplaadpunten te realiseren